Żywność konopna przestaje być już tematem tabu! 🍀 I bardzo dobrze, bo jest to wyjątkowo odżywcza roślina z pełnym profilem aminokwasowym (białko jak w mięsie ♥) z kwasami Omega 6 i 3 w najlepszej dla nas proporcji 3:1 oraz całym pakietem witamin i minerałów łącznie z ultrarzadko dostępną w żywności witaminą K. Żywność jest wolna od THC i całkowicie legalna w Polsce. 😉
Tym słowem wstępu zapraszamy na kolejne z cyklu i pierwsze we Poznaniu spotkanie „Konopie w kuchni”. 🍀 ♥ Spotkanie poprowadzi autorka książkiKonopie w kuchni oraz bloga smiling spoon Małgorzata Szakuła, promotorka żywności konopnej, zrównoważonej diety a także aktywistka konopna.
Podczas wykładu zostaną poruszone następujące kwestie:
🍀 klasyfikacja konopi i produktów żywnościowych na ich bazie
🍀 rodzaje żywności konopnej legalnej w Polsce i jej zastosowanie w kuchni
🍀 właściwości żywności konopnej i jej wpływ na ludzki organizm
🍀 dieta bogata w produkty konopne w profilaktyce chorób cywilizacyjnych (szczególnie autoimmunologicznych)
Podczas pokazu kulinarnego będziemy degustować:
🍀 konopną tartę ze szpinakiem
🍀 wegańskie brownie buraczane bogate w CBD
🍀 wegańskie pesto konopne
🍀 detoksujące smoothie z białkiem konopnym
🍀 świeżo parzoną herbatę z liści konopi siewnych bogatą w CBD
Po wykładzie i pokazie kulinarnym będą konsultacje indywidualne, będzie także możliwość nabycia publikacji „Konopie w kuchni” z pozytywną dedykacją autora w promocyjnej cenie 30 zł. 🙂
zapisy proszę kierować na recepcja@domdzwieku.pl cena wykładu to 35 zł za osobę termin: 28 maja 2018, godz. 17.30 – 20.30